5.5.10

Τα blogs τελευταίο οχυρό του πολίτη για σωστή ενημέρωση

Για να μη παρεξηγηθώ είμαι εναντίων της τυφλής βίας σε κάθε της μορφή.

Ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης έγιναν φερέφωνα του συστήματος της διαφθοράς.

Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου βγήκε στο δρόμο να διαδηλώσει, όλοι γνώριζαν πως θα γίνουν επεισόδια, όσοι ζουν στην Ελλάδα τουλάχιστον. Μα και ο ξένος τύπος ήταν έτοιμος να καλύψει τα επεισόδια, όπως και έκανε.

Οι τράπεζες και τα δημόσια κτίρια κοντά στη βουλή ήταν σίγουρο πως θα δεχθούν επίθεση. Δε σας φαίνεται παράξενο που η Μαρφίν, η νομαρχία κ.α λειτουργούσαν; Παρά τη γενική απεργία. Δε σας φαίνεται παράξενο που κανένας δεν αναρωτήθηκε για το τι γύρευαν άνθρωποι εκεί τέτοια μέρα.

Ακόμα και να υποθέσουμε πως υπερίσχυσε ο ωχ αδελφισμός και ήταν όλοι απεργοσπάστες. Που ήταν το κράτος να τους προστατεύσει, δεν έπρεπε να φυλαγόντουσαν τα συγκεκριμένα κτίρια. Μέχρι και πυρασφάλεια δεν είχε η τράπεζα.

Μήπως ήθελαν να υπάρξουν θύματα για να λειτουργήσουν σαν φρένο για τη συνέχεια του αγώνα της κοινωνίας απέναντι στους λωποδύτες. Μήπως αυτό είναι ένα πείραμα για να μετρηθεί η αντίδραση ώστε να εφαρμόσουν ανάλογα μέτρα και αλλού.

Στο κοινοβούλιο όλα τα κόμματα σαν μια γροθιά εναντίων αυτών που απειλούν τη φάμπρικα που έχουν στήσει και αποκαλούν "δημοκρατία". Το ΚΚΕ με το Λαος κοκορομαχούν για το θεαθήναι.

Τα media προωθούν με τρόπο την αντίληψη του μονόδρομου, κάθε αντίδραση κάνει τα πράγματα χειρότερα. Και όπως λέει ο πρωθυπουργός με τη χρεοκοπία οι φτωχοί είναι αυτοί που θα χάσουν. Αν και δεν μας εξηγεί τι μπορεί να χάσει κάποιος που δεν έχει τίποτα.

2 σχόλια:

Rodia είπε...

Δεν εισαι ο/η μονος/η που κανει αυτη τη σκεψη...
Το ερωτημα που διατυπωσα επισης: «Ηταν και καποια αλλη τραπεζα του αθηναϊκου κεντρου ανοιχτη στις 5/5/2010, εν όψει της -προγραμματισμενης εδω και μερες- πορείας;»

m.blanco είπε...

Σαν το σκουλίκι στο αγκίστρι μια ανοιχτή τράπεζα χωρίς σύστημα πυρόσβεσης στο δρόμο των κουκουλοφόρων.