25.11.10

Τέρμα στο κυνήγι μαγισών εναντίoν του facebook

Μετά από τους αλαλαγμούς των βαρβάρων, τις κραυγές που έβγαζαν οι διάφορες Τριανταφυλλοπούλες και λοιπές τηλεοπτικές η μή δημοσιογραφίδες, του τύπου "το ροκ είναι είναι η μουσική του διαβόλου που διαφθείρει τη νεολαία" ή " η γη είναι επίπεδη και μόνο οι ανόητοι πιστεύουν πως είναι στρογγυλή", ακόμα ίσως "στα μπεν- μιξ τα μπάνια εκπορνεύονται οι κόρες μας".

Όλοι αυτοί παρουσίαζαν τα site κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το facebook σαν το πιο επικίνδυνο κομμάτι του internet. Και τι δεν έλεγαν "άνδρο παιδόφιλων", με άλλους νομίζεται ότι μιλάτε και άλλοι είναι στην πραγματικότητα, χάσιμο χρόνου, επιβλαβή ασχολία κτλ.

Με την ίδια λογική αφού οι δράκοι δρουν κυρίως σε πάρκα να λέμε πως τα πάρκα είναι επικίνδυνα και να τα καταργήσουμε. Πριν από χρόνια σε ένα βραδινό περίπατο με τη φίλη μου στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας άκουσα ένα θόρυβο σε ένα δένδρο, νομίζοντας πως είναι κάποιο νυχτοπούλι κούνησα το δένδρο για να το εντοπίσω, τότε έπεσε από το δένδρο ένας ματάκιας με κατεβασμένο παντελόνι. Φαντάζεστε να άρχιζα να υποστηρίζω πως τα δένδρα είναι επικίνδυνα και επιβλαβή γιατί παράγουν ανώμαλους;

Παραδείγματος χάριν αυτό το άρθρο της Σημερινής


Οι δημοσιογραφικοί κυρίως οργανισμοί και κυρίως τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αναπαρήγαγαν όλες αυτές της κοντόφθαλμες αερολογίες. Τώρα άλλαξαν τροπάριο και εμφανίστηκαν άρθρα θετικά ως προς την κοινωνική δικτύωση στο διαδίκτυο. Υποστηρίζουν τα παρακάτω:

Τα social media προσφέρουν ευκαιρίες για νέους τρόπους έκφρασης της φιλίας και της οικειότητας και δεν υποκαθιστούν τις διαπροσωπικές επαφές των ανθρώπων.
Τα κοινωνικά δίκτυα συσφίγγουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και δεν τους αποξενώνουν, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανικού Πανεπιστημίου.




"Το facebook μας φέρνει κοντά" Ελευθεροτυπία

"Το facebook δεν είναι τόσο απρόσωπο" Καθημερινή

"Το Facebook ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς" Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Sotirios Priftis είπε...

Σώσε τους "νέους μας", Σημερινή. :p