29.5.11

Βενετία 54η Biennale

Η 54η Μπιενάλε της Βενετίας, με το τίτλο ILLUMInations (εκλάμψεις), εγκαινιάζεται για το κοινό στις 4 Ιουνίου, Το Ελληνικό περίπτερο είναι φτιαγμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη Διοχάντη.

Ο Στέλιος Φαϊτάκης με θέμα την ελευθερία του λόγου έχει φτιάξει ένα συνδιασμό αγιογραφίας και ζωγραφικής του δρόμου, ζωγράφισε μια υπερμεγέθη τοιχογραφία στο εξωτερικό του περιπτέρου, με τίτλο "Imposition Symphony".

Ο Στέλιος Φαϊτάκης εκπροσωπεί τη Δανία, είναι ένας από τους 18 καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων που έχουν επιλεγεί από τη Κατερίνα Γρέγου η οποία επιμελείται τη Δανέζικη συμμετοχή.

Βασική εκπρόσωπος της χώρας μας η Διοχάντη με το έργο της - εγκατάσταση "Beyond Reform". Η Διοχάντη επεμβαίνει σε ολόκληρο το ελληνικό περίπτερο, ανατρέποντας την εξωτερική και την εσωτερική του εικόνα. Ετσι, η όψη του που θυμίζει Βυζάντιο θα είναι ορατή μέσα από τις μικρές σχισμές που αφήνουν οι σανίδες που περιβάλλουν το κτίριο. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το νερό ο ήχος και το φως. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να μπει από έναν διάδρομο ανηφορικό και να προχωρεί ανάμεσα σε μια επιφάνεια νερού.

Μου έκανε κακή εντύπωση που μέχρι να δημοσιεύσω, η Διοχάντη δεν αναφερόταν στη λίστα των καλλιτεχνών στο site της έκθεσης.

Το site της Biennale

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε συνδυασμό με φθηνά εισητήρια από την ΑΝΕΚ είναι ό,τι καλύτερο για τους λάτρεις της τέχνης