11.12.13

Παιδικά εργαστήρια στο μουσείο της Ακρόπολης

Ένα εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους έχει ετοιμάσει  το Μουσείο της Ακρόπολης.

Δώρα προορισμένα για θεούς και γλυκά με παράδοση χιλιάδων χρόνων, τα οποία θα κατασκευάσουν τα παιδιά σε εργαστήρια που με καθοδήγηση αρχαιολόγων και άλλων ειδικών θα μάθουν και θα διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

Γιορτές της αρχαίας Αττικής και χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μουσικές μελωδίες θα παρουσιαστούν με θεαματικές εκδηλώσεις.

Το πρώτο εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών με την ονομασία "δώρα για θεούς και ανθρώπους θα λειτουργεί .Σάββατο 21 Δεκεμβρίου & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 11:00 π.μ. & 5:00 μ.μ. Κυριακή 22 Δεκεμβρίου & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου: 5:00 μ.μ. & 6:00 μ.μ.






Το δεύτερο με την ονομασία "Ερεσιώνη" στο οποίο τα παιδιά από 7-12 ετών θα στολίσουν κλάδους ελέας, με την καθοδήγηση  του Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ.   θα λειτουργεί Κυριακή 22 Δεκεμβρίου & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 11:00 π.μ., 12:00 μ.μ., 01:30 μ.μ., 02:30 μ.μ.

Και το τρίτο και ίσως το καλύτερο "φτιάχνουμε αρχαία γλυκά στο μουσείο"  θα μάθουν τη παρασκευή εδεσμάτων στην αρχαιότητα, αλλά και τη σχέση της διατροφής με τη γιορτή και την καθημερινότητα, έναν μαγικό κόσμο θα ανακαλύψουν τα παιδιά, με τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές του Μουσείου.
 'Ωρες λειτουργίας : Κυριακή 22 Δεκεμβρίου & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 11:00 π.μ. & 01:00 μ.μ.

Τα δύο πρώτα θα κοστίζουν 2 ευρώ για το κάθε παιδί και το τρίτο 3 ευρώ, ποσά συμβολικά όπως λέει το μουσείο, αν και με τη κρίση αυτό είναι υποκειμενικό.


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 12:30 μ.μ. & 06:00 μ.μ.θα παρουσιαστούν οι γιορτές της αρχαίας Αττικής για ενήλικες.

Τη Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γιορτινές μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών

 Ιδιαίτερο θα είναι το γούρι του Μουσείου για το 2014. Για την ακρίβεια, το φετινό γούρι, θα είναι ένα φίδι! Μπορεί να είναι λίγο ασυνήθιστο, αλλά για τους αρχαίους το φίδι δεν ήταν κάτι αρνητικό, αντιθέτως είχε θετική σημασία, καθώς ήταν ο φύλακας του Ερεχθείου στην Ακρόπολη, ο θεός Δίας Μειλίχιος που αγαπούσε τους ανθρώπους και τους χάριζε πλούτη, αλλά και ο θεραπευτικός συνοδός του Ασκληπιού. Μάλιστα, ένα τέτοιο «καλό φίδι» απεικονίζεται στην στήλη του Σίλωνα, του 4ου αι. π.Χ., από τη νότια πλαγιά της Ακρόπολης.



 Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Μουσείου Ακρόπολης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: