25.9.09

Θέατρο δρόμου


Διακόσιες σαράντα εννέα (249) συνολικά παραστάσεις από τετρακόσιους (400) και πλέον καλλιτέχνες, όχι σε κάποια αίθουσα αλλά στη μέση του δρόμου.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 έως και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου σε χώρους μέσα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και γύρω από την Ακρόπολη.

Ένα φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν πενήντα πέντε ελληνικές καλλιτεχνικές ομάδες και δέκα από το εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βραζιλία και Βουλγαρία)

Το θέατρο δρόμου είναι μια θεατρική δράση με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, Επιτυγχάνει την παρέμβαση και μεταμόρφωση του χώρου της πόλης σε χώρο δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι δρόμοι της Αθήνας θα είναι το σκηνικό.

Το Φεστιβάλ έχει δύο ενότητες: το κεντρικό (main) και το ελεύθερο (open). Στο κεντρικό Φεστιβάλ θα συμμετέχουν αυστηρά επιλεγμένες ομάδες, ενώ το open θα είναι πιο ελεύθερο και θα μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένοι καλλιτέχνες ή ομάδες απ’ όλο το φάσμα και τις εκφάνσεις του Θεάτρου Δρόμου.

Τα βραβεία θα απονέμουν δύο επιτροπές από καταξιωμένες προσωπικότητες της Τέχνης και του Θεάτρου. Η πρωτοβουλία για το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου ανήκει στην ομάδα Θεάτρου Δρόμου Helix και στον Νίκο Χατζηπαππά. Πληροφορίες στο www.istfest.com.

Την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των ομάδων και πάρτυ.

3 σχόλια:

korinoskilo είπε...

τυχερουλιδες!!!!!

πανεμορφα θα ειναι

m.blanco είπε...

@korinoskilo από τα λίγα καλά της Αθήνας, μα θα ένοιωθα πιό τυχερός στην εξοχή.:-))

Υάδα είπε...

Λατρεύω το κέντρο της Αθήνας και τέτοιες παραστάσεις (ειδικά αν έχουμε και τον καιρό σύμμαχο) είναι πραγματικά εξαίσιες..

Καλημέρα και πανέμορφη εβδομάδα να έχεις :-)