27.8.10

Πογκρόμ απελάσεων στην ... ενωμένη Ευρώπη

Ζήλεψε τον Αδόλφο ο πρόεδρος της Γαλλίας "κύριος "Σαρκοζί αποφάσισε να απελάσει τους τσιγγάνους από τη χώρα του. Το πιο τρομαχτικό όμως είναι που οι μισοί Γάλλοι συμφωνούν με αυτό.

Οι Ρομά είναι Ινδική φυλή που γύρω στο 1000μχ μετανάστευσε και διασκορπίστηκε σε όλη την Ευρώπη. Για να μη τους αποκαλούν τσιγγάνους χρησιμοποιούν τον όρο Ρομ πληθυντικός Ρομά που σημαίνει άνθρωπος στα "Χίντι". Από ευγένεια δηλαδή, κάτι που όπως φαίνεται δεν διαθέτουν οι μισοί Γάλλοι.

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές χαρακτήρισαν χθες απεχθείς τις απελάσεις των Ρομά και κάλεσαν την Ε.Ε. να καταδικάσει την παραβίαση εκ μέρους του Παρισιού του ευρωπαϊκού νόμου για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων. "Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρομά στη Γαλλία είναι απεχθής και δεν είναι δυνατό να μην προκαλέσει διαμαρτυρίες", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς.

Η Ρουμανία που παραλαμβάνει τους ανεπιθύμητους τσιγγάνους, έχει λάβει μέχρι στιγμής 4 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει προγράμματα επανένταξης των Ρομά.

Το γεγονός καταδίκασε το συμβούλιο της Ευρώπης και το Βατικανό.

Η επίτροπος δικαιοσύνης της Ε.Ε. αναφέρθηκε χθες στο θέμα εκφράζοντας "κάποια ανησυχία" άκουσον άκουσον. Δε ξέρω μήπως είμαι εγώ παράλογος ή η κοινωνία κατρακυλά στο γκρεμό και ο κόσμος αντι να τη σταματήσει, χειροκροτεί και χασμουριέται.

πηγή τα νεα on-line

Δεν υπάρχουν σχόλια: