9.10.10

Ήθελε κάποτε να γίνει πρόεδρος ο φετινός νομπελίστας λογοτεχνίας

Στον Περουβιανό συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα 74 ετών, έδωσαν φέτος το Νόμπελ λογοτεχνίας. Ο Βάργκας γεννήθηκε το 1936 στην Αρεκίπα, στο νότιο Περού. Παντρεύτηκε στα 19 του την κατά 15 χρόνια μεγαλύτερη θεία του. Σήμερα ζει με τη δεύτερη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους.

Συγγραφέας, πολυδιαβασμένος, πολυμεταφρασμένος και πολυβραβευμένος. Στο έργο του προτάσσει τον αγώνα του ανθρώπου σε κάθε μορφή εξουσίας, λογοτεχνία σημαίνει διαφωνία και εξέγερση λέει ο ίδιος. Μάστορας της γραφής, με συναρπαστική αφήγηση, το έργο του αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Πολυγραφότατος ο Περουβιανός συγγραφέας, περίπου τριάντα μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά.

Το 1987 διεκδίκησε την προεδρία της χώρας του, πιστεύοντας ότι ο συγγραφέας πρέπει να παρεμβαίνει στα κοινωνικά πράγματα. Ξεκίνησε μία τρίχρονη προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία του Περού, για να ηττηθεί το 1990 από τον δημαγωγό Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Απέδωσε την ήττα του σε έναν «βρώμικο πόλεμο» και έφυγε από τη χώρα. Το 1993 πήρε την ισπανική υπηκοότητα.

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, τηλεοπτικός παρουσιαστής και καθηγητής σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ήταν μέσα στα φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων σε όλο το κόσμο.

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας