7.7.11

Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις του κλέφτη, πότε επιτέλους θα έρθει και η σειρά μας!

Η τέχνη μπορεί να μην έχει όρια όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, όμως αφού είναι έργο ανθρώπου, καθρεφτίζει τις έγνοιες και τα προβλήματα του καλλιτέχνη, τα βιώματα και τους προβληματισμούς του.


Σαλβαντόρ Νταλί

Βέβαια εξαίρεση αποτελούν τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα της φύσης. Η φύση είναι τέλεια και τα έργα της αντικατοπτρίζουν την τελειότητα αυτή.




Ο κόσμος-η κοινωνία που ζούμε, το τελευταίο καιρό έχει πάρει το κατήφορο, κοντεύει να πιάσει πάτο. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, πάντα ο νόμος του ισχυρού (νόμος της ζούγκλας) βρισκόταν πάντα ένα σκαλοπάτι πάνω από τους επίσημους νόμους.




Εγκληματικότητα, καταστροφή της φύσης, με αποτέλεσμα σοβαρά κλιματικά προβλήματα και φυσικές καταστροφές. Αδικίες και ανισότητες που έχουν αποτέλεσμα την ατιμωρησία ατόμων που έχουν κάνει φοβερά εγκλήματα ενάντια στην κοινωνία.

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έφερε γενική αγανάκτηση, ο κόσμος δεν ξεσηκώθηκε ενάντια στην αδικία, τη φυσική καταστροφή, την εγκληματικότητα. Μόλις όμως πείραξαν το πορτοφόλι του, επανάσταση... Και πάλι όχι μαζική, όσους τα οικονομικά μέτρα δεν τους επηρέασαν άμεσα, κάνουν ακόμα την πάπια.

Νταλί


Μήπως όμως το πρόβλημα είναι πως το σημαντικότερο αγαθό των ανθρώπων είναι το χρήμα. Η ύλη υπερισχύει του πνεύματος. Ένας θεός υπεράνω θρησκειών, φυλετικών διαφορών οικογενειακών αξιών. Η λατρεία του Μαμωνά υπεράνω όλων.


Οι πίνακες είναι του Salvador Dali

Δεν υπάρχουν σχόλια: