27.9.11

15η Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών - 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

6 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου στη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη.

Στη 15η Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών, 500 νέοι και νέες δημιουργοί 18 έως 30 ετών, από 26 διαφορετικές χώρες. θέμα της έκθεσης η Συμβίωση "Symbiosis".

Εθελοντές από διάφορους χώρους, φοιτητές, καλλιτέχνες, νέοι δημιουργοί θα αγωνιστούν όλοι μαζί για τη δημιουργία παρεμβάσεων στην πόλη που θα παραμείνουν και μετά το πέρας της Bienalle.

Περισσότερες από 20 εκδηλώσεις θα διεξάγονται παράλληλα με το κεντρικό πρόγραμμα σε πολλά και διαφορετικά σημεία της πόλης.

Έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Χώρος: Αποθήκη 9 στο λιμάνι(εικαστική έκθεση).

Φωτογραφικό εργαστήρι μεταναστών. Χώρος: Μουσείο Μουσικών Οργάνων Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12, περιοχή Λαδάδικα.

Images of the world. Χώρος: Πλατεία Αριστοτέλους. Θεατρικό Workshop από την ομάδα LA XIXA Theater από τη Βαρκελώνη.

Still life is still alive. Χώρος: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Βίλα Καπαντζή, Βασ. Όλγας 108. Εικαστική ομαδική έκθεση.


biennale

Ταυτόχρονα λειτουργεί και η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2011, με κύριο διοργανωτή το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μέσα από την «Κίνηση των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» - 5Μ (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ).

Τίτλος της έκθεσης " Με Παλιές Διασταυρώσεις Make it new" και με την προσοχή στραμμένη στη Μεσόγειο, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της από εικαστικής πλευράς.

Και εδώ έχουμε κεντρικό και παράλληλο πρόγραμμα, που περιλαμβάνουν εκθέσεις, διεθνές εργαστήριo νέων καλλιτεχνών, φεστιβάλ performance, φιλοξενούμενες δράσεις και ένα συμπόσιο.

η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί έχοντας επιτύχει τη συνεργασία, σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας, με τη 11η Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Λυών (15.09-31.12.2011) και την 12thIstanbul Biennial

Δεν υπάρχουν σχόλια: