28.9.11

"Το δέρμα που κατοικώ", η νέα ταινία του Αλμοδοβάρ

Η τελευταία ταινία του Pedro Almodóvar με τίτλο "La piel que habito" και θα παιχθεί στην Ελλάδα στις 20 Οκτωβρίου με Ελληνικό τίτλο "Το δέρμα που κατοικώ".

Βασισμένη στο νουάρ μυθιστόρημά του Τιερί Ζονκέ, "Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη"

Στο φιλμ, ο Αντόνιο Μπαντέρας που μετά από πολλά χρόνια ξαναβρέθηκε στο πλευρό του σκηνοθέτη που τον ανέδειξε υποδύεται τον πλαστικό χειρουργό που πειραματίζεται πάνω σε ανθρώπους μεταμορφώνοντάς τους σε αυτό που εκείνος θέλει.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι η Βέρα (Έλενα Ανάγια), πρώην Βιθέντε, το αγόρι που βίασε την κόρη του και που ο τελευταίος φυλάκισε αφαιρώντας τα γεννητικά του όργανα και μετατρέποντάς τον στην γυναίκα της ζωής του!

Πολλοί μου λένε ότι η ταινία μου έχει παραλληλισμούς με τον δρ. Φρανκενστάιν λέει ο Πέδρο Αλμοδοβάρ και ενδεχομένως αυτό να ισχύει αν και στο μυαλό μου είχα περισσότερο τους Τιτάνες και τον Προμηθέα» είπε ο Αλμοδόβαρ στις Κάνες. «Οι Τιτάνες έκλεβαν φως για να το δώσουν στους ανθρώπους. Ο Προμηθέας είναι ο δημιουργός. Στην ταινία μου ο Αντόνιο Μπαντέρας είναι και τα δυο. Αλλά την ίδια ώρα το αλυσοδεμένο θύμα του στην ιστορία είναι επίσης ένας Προμηθέας…

Η ταινία «Το δέρμα που κατοικώ» θα παιχθεί στην Ελλάδα από την ODEOΝ στις 20 Οκτωβρίου. Ενώ το μυθιστόρημα "Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: