22.10.11

1ος (παγκόσμιος) οικονομικός πόλεμος

Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου.

Επιδρομή των Υξώς στην Αίγυπτο, κάθοδος των Δωριαίων, Πελοποννησιακός πόλεμος, πόλεμος των Συρακουσών (Αννίβας vs Ρώμη), 30ετής πόλεμος, 100ετής πόλεμος(Γαλλία vs Αγγλία), πόλεμος των μπαχαρικών, πόλεμος των Μπόερς, Βαλκανικοί πόλεμοι, 1ος παγκόσμιος, 2ος παγκόσμιος, Κορέα, Βιετνάμ, πόλεμος για το πετρέλαιο (ΙΡΑΚ) και πόσοι άλλοι που μου διέφυγαν.

Τώρα ξεκίνησε ο 1ος οικονομικός (λογιστικός) πόλεμος. Μεγαλοεπενδυτές, μεγαλοτραπεζίτες, μια ομάδα 500 περίπου οικογενειών, άνοιξε πόλεμο εναντίων του υπολοίπου πληθυσμού της γης και των οργανωμένων κοινωνιών (κράτη).

Το 1985 μόνο ο σουλτάνος του Μπουρνέϊ είχε περιουσία λίγο πάνω από 1 δις δολάρια και η βασίλισσα της Αγγλίας πλησίαζε (γύρω στα 950 εκατ.). Σήμερα 25 χρόνια μετά 81 άτομα έχουν πάνω από 10 δις δολάρια ο καθένας και 1210 πάνω από 1 δις.

Το 0,1% κατέχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου. Ορισμένοι από αυτούς χρηματοδοτούν εδώ και χρόνια όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου. Αφού ήδη μάζεψαν όλα τα υλικά αγαθά τώρα το μόνο που μπορούν να πάρουν είναι η ελευθερία, θέλουν να υποδουλώσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα πείραμα για να διαπιστώσουν αν αυτό που επιδιώκουν είναι εφικτό.

Εμείς τι θα κάνουμε;
Πώς θα αντιδράσουμε άραγε;

Ήδη πήρε σειρά η Ιταλία και ακολουθούν άλλες χώρες.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός της Ευρώπης και του κόσμου όλου ίσως, πώς θα αντιδράσει;
Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο βήμα, πιό θα είναι άραγε;

Λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στο κόσμο

Ο πίνακας είναι του Γκόγια και είναι το πορτραίτο του Δούκα του Ουέλινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: