31.5.12

Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ "Το Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο" της ιστορικού-ερευνήτριας Ερατούς Πάρη, ιδρύτριας και διευθύντριας του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών Ερευνών (CIRH), με έδρα τη Νίκαια της Γαλλίας.

Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φώς στη ζωή επιφανών Ελλήνων Φαναριωτών, που πέρασαν από τη Κωνσταντινούπολη, τη Βομβάη, τη Καλκούτα, την Αλεξάνδρεια, το Βουκουρέστι, το Ιάσιο, την Οδησσός, τη Μόσχα, το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, τη Μασσαλία, την Αθήνα, τη Σύρο και τη Χίο.

Μετά από γυρίσματα πολλών ετών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδας και με βοήθεια και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2011 στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Οι οικογένειες Μαυροκορδάτου, Μπενάκη, Ζαΐμη, Νεγρεπόντε, Ροδοκανάκη, Ζαρίφη και Ζαφειροπούλου, με δραστηριότητα στους τομείς των τραπεζών, της βιομηχανίας και του εμπορίου πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ.

400 επιστήμονες, συγγραφείς και καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργάστηκαν στην παραγωγή αυτή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η κυρία Ερατώ Πάρη.

Το ντοκιμαντέρ "Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο" διάρκειας 53 λεπτών, θα προβληθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Παρνασσός. (Πλατεία Γεωργίου Καρύτση 8). Θα ακολουθήσουν προβολές στο Σακραμέντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και στο Βανκούβερ του Καναδά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: