5.1.13

Ο πρώτος αραπαχάνης της χρονιάς

Συνήθως αναφέρεται το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στο νέο έτος, το πρώτο γκόλ που μπήκε, στις ειδήσεις άκουσα για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έπιασε Πειραιά.

Εγώ θα αναφέρω τον πρώτο αραπαχάνη του 2013, (για όσους δεν ξέρουν αραπαχάνης είναι ο απατεώνας). Ο πρώην υπουργός οικονομικών κύριος (που λέει ο λόγος) Παπακωνσταντίνου. Αυτός ο αραπαχάνης όντας υπουργός οικονομικών αφαίρεσε τους συγγενείς του από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρτ, τη λίστα μερικών συμπολιτών μας που μετέφεραν το μπαγιόκο τους στην Ελβετία.

Η τέχνη, γιατί για τέχνη συνήθως μιλάμε εδώ ακολουθεί τη ζωή σε όλες τις συνήθειες της, αυτό συμβαίνει και με την Απατεωνία. Κλασσικό παράδειγμα ο κινηματογράφος με απαρχή την υπέροχη ασπρόμαυρη ταινία "ο πορτοφολάς" με τον Martin Lasalle και τη Marica Green.

Η λογοτεχνία "το εγχειρίδιο του καλού κλέφτη" του Ηλία Πετρόπουλου.

Η μουσική, " με πιασανε επι Μεταξα μες το Μεταξουργίο γιατί επούλησα νερό και λάδι ένα δοχείο" λένε οι στίχοι ενός ρεμπέτικου τραγουδιού. Σε άλλο κλέβει ένα σακάκι και παει να το πουλήσει μα τον πιάνουν όπως θα ακούσετε παρακάτω από τον Ανέστη Δελιά..Στο τέλος όμως καταλήγουν όλοι στη φυλακή, Στο Γεντι κουλέ, στη φυλακή του Ορωπού ή στη φυλακή στο Ανάπλι όπως ακούτε απ τον Αγάθωνα τη διασκευή του τραγουδιού του Γιοβάν Τσαούς.

Όλοι εκτός από τους αραπαχάνηδες σαν τον Παπακωνσταντίνου και μη ξεγελιέστε με την περίπτωση του Άκη, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: