7.4.09

Τα τρία βασίλεια της Κίνας



H πιο αιματηρή περίοδος της Κινέζικης ιστορίας έγινε ταινία από τον γνωστότερο Κινέζο σκηνοθέτη τον Τζον Γου . Παίζετε τώρα στους κινηματογράφους με το όνομα «Ο Πορφυρός Λόφος».
Στην ταινία πρωταγωνιστεί οΤόνι Λιουνγκ -ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του ασιατικού κινηματογράφου, και ο Τακέσι Κανεσίρο που έγινε περιζήτητος μετά τα ιπτάμενα στιλέτα.

Η ταινία παραμένει ακριβής στα ιστορικά γεγονότα βασισμένη στο ιστορικό βιβλίο «Chronicles of the Three Kingdoms», και σε άλλες ιστορικές μελέτες.

Την εποχή εκείνη που ονομάζετε από τους ιστορικούς περίοδος των τριών βασιλείων ο πληθυσμός της Κίνας από 50 εκατομμύρια που ήταν στην απογραφή πληθυσμού της δυναστείας Χαν έπεσε στα 16 εκατομμύρια, στην απογραφή της ενωμένης Κίνας μετά τον πόλεμο.
Ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Αυτοκράτορας Χαν μετά από προτροπή του πρωθυπουργού Τσαο Τσαο εναντίων των άλλων δύο βασιλείων Ξου και Γου ήταν ολέθριος. Το αποκορύφωμα του πολέμου η μάχη του πορφυρού λόφου που περιγράφει η ταινία 1.000.000 στρατός αποδεκατίστηκε από 50.000 πολεμιστές, 2.000 πλοία πυρπολήθηκαν.

Η ταινία είναι διασκευή του μυθιστορήματος «Romance of the Three Kingdoms». Παρόλο που γράφτηκε πριν από 700 χρόνια, το βιβλίο αυτό διαβάζετε πολύ ακόμα και σήμερα.

Η εποχή των τριών βασιλείων εκτός από αιματηρή ήταν και παραγωγική. Ανακαλύφθηκε η χειράμαξα, ο υδραυλικός κινητήρας, ως και το μηχανικό θέατρο μαριονέτας, φτιάχτηκε και ένα είδος πυξίδας που έδειχνε το νότο και δεν βασιζόταν στο μαγνητισμό.
Οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις γίνονται για στρατιωτικούς σκοπούς.


πηγή wikipedia


4 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

Αρκετά καλο ....ενημερωτικό ...εξυπνο ...Σταμάτης ΚΑΛΑΜΑΤΑ .-

tzonakos είπε...

Mε συναρπάζει η εποχή των αυτοκρατόρων της Κίνας !
Ισως πάω να δω αυτη την ταινία.

vague είπε...

Έχουν κάτι παράξενα ελκυστικό οι Κινέζικες ταινίες για μένα.
Θα τη δω κι αυτή σύντομα.

m.blanco είπε...

Ακόμα και ο τρόπος που μιλάνε, έχει ενδιαφέρον