19.5.09

Καντονά

Mεγάλη επιτυχία έχει στις Κάννες η ταινία Looking for Eric του γνωστού Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς.
Πρωταγωνιστής της ταινίας, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Έρικ Καντονά, που παίζει τον εαυτό του.
Προσπαθεί να βοηθήσει ένα συνονόματο του ταχυδρόμο, τον Έρικ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει ο ίδιος και η οικογένεια του.
Ο Έρικ είναι φανατικός οπαδός της United, η οποία είναι η μόνη του παρηγοριά, αφού έχει χάσει κάθε διάθεση για ζωή, όλα του πάνε στραβά και πιστεύει ότι έχει καταστραφεί.
Το είδωλό του ο Γάλλος παίχτης που έχει σε αφίσα στο δωμάτιο του, γίνεται ο καλύτερος φίλος του και με τις παράξενες ιδέες του τον βοηθά να ορθοποδήσει.
Εγώ δεν είμαι άνθρωπος, είμαι ο Καντονά, λέει σε κάποιο σημείο της ταινίας ο ποδοσφαιριστής, όταν ερωτάται από τον ταχυδρόμο Έρικ αν είναι πραγματικός ή προϊόν της φαντασίας του.

Η ταινία είναι κωμωδία με θέμα τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου και του ομαδικού σπορ.

"Κωμωδία είναι η τραγωδία που έχει ευχάριστο τέλος", λέει ο Κεν Λόουτς, ο οποίος έχει κερδίσει ένα χρυσό φοίνικα με το έργο του «Ο άνεμος που λύγισε το κριθάρι»το 2006.

"Οι αγώνες ποδοσφαίρου φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Είναι μια από τις ελάχιστες στιγμές που μπορείς να είσαι ακίνδυνα εθνικιστής, ενώ μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τα συναισθήματά σου. Είναι πολλοί αυτοί-ειδικά άνδρες- που έχουν πρόβλημα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους" είπε σχετικά ο Καντονά.



2 σχόλια:

Skouliki είπε...

κωμωδια δεν ειναι ακριβως το στυλ μου
φιλακι

korinoskilo είπε...

αντρικη ταινια:ρρρρρρ