27.5.09

Yunanistan 2009


Στη Μπασουτολάνδη το 1865, ο υπεύθυνος για τον πολιτισμό σύμβουλος του βασιλιά Μοσεσόε, παρεβρέθηκε σε μία τελετή που διοργάνωσε ένας τοπικός σαμάνος.
Στην τελετή αυτή ο σαμάνος μαστίγωσε έναν νεαρό πολεμιστή για να εξευμενίσει τα πνεύματα και να φέρει πλούτο και ευημερία στο χωριό του.
Όταν ο βασιλιάς Μοσεσόε έμαθε για την τελετή αυτή, έγινε έξω φρενών, έδιωξε τον σύμβουλο και εξόρισε την οικογένεια του από τη χώρα.
Πως θα αντικρίσω τον Άγγλο πρέσβη, θα νομίζει πως είμαστε βάρβαροι αν μάθει ότι αντιπρόσωπος μου ήταν παρόν σε μια τέτοια τελετή.

Στην Ελλάδα το 2009 ο υπουργός πολιτισμού Σαμαράς εγκαινίασε στο στάδιο του Ταε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο μια "έκθεση" όπως την αποκάλεσαν που περιελάμβανε ένα "performance" όπως το αποκάλεσαν στο οποίο μαστίγωναν επί πολύ ώρα έναν γυμνό κακόμοιρο άνεργο ηθοποιό.
Πρώτα τον μαστίγωσε ο "δημιουργός" όπως τον αποκάλεσαν και μετά έδωσε το μαστίγιο στο κοινό για να δικαιολογήσει και την ονομασία performance.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποιον επιδειξιομανή σαδομαζοχιστή ή απλώς για έναν ψυχοπαθη και δεν με ενδιαφέρει.
Φυσικά δε συζητώ καν αν είναι τέχνη ή όχι, αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο υπουργός πολιτισμού δεν έχει γίνει πρώην υπουργός πολιτισμού.
Είμαστε άραγε πιο βάρβαροι από τη Μπασουτολάνδη του 1865, γιατί απο το Λεσότο, έτσι ονομάζεται σήμερα η Μπασουτολάνδη, είμαστε σίγουρα πιό βάρβαροι.

Δεν πρόκειται να βάλω το video ούτε link, εγώ δεν αναπαράγω βαρβαρότητες, υπάρχει στη ζούγκλα (ακούγετε σαν φυσική του θέση) αλλά και σε διάφορα blog.
Υπάρχουν πορνοσάιτ με καλύτερα video.

Βασιλιά του Γιουνανιστάν ξύπνα.
Υπουργέ πολιτισμού μη μετονομάζεις το υπουργείο σε υπουργείο βαρβαρότητας, αν δεν γνώριζες τι εγκαινίαζες δεν είναι ντροπή δεν είναι όλοι οι άνθρωποι άξιοι για να κατέχουν τέτοιες θέσεις.
Το να σφυράς αδιάφορα όμως σε κάνει εκτός από ανάξιο, επικίνδυνο, είναι κρίμα να χαρακτηρίζεται όλος ο Ελληνικός λαός βάρβαρος, γιατί εσύ δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου.

4 σχόλια:

Rodia είπε...

Ευτυχώς που έπαψα να ανοίγω χωρίς λόγο τη τιβι...
Φοβερά πράγματα συμβαίνουν. Δεν αντιμετωπίζονται κιόλας με σάτιρα. Φρικη λέμε.

korinoskilo είπε...

να κατι τετοια δειχνουν οτι ειμαστε χρονια πισω και απο τους ,,βαρβαρους,,


καλημερα

m.blanco είπε...

@Rodia @korinoskilo
Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει η να γελάσει!

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Μπα, μάλλον για κλάματα είμαστε. Τόσο αυτοί που τα κάνουν όσο κι εμείς που δεν νιαζόμαστε.