15.10.09

Blog Action Day 2

Συνέχεια από το προηγούμενο post για την προσπάθεια των bloggers να αντιδράσουν για την αδιαφορία του κόσμου για τη ρύπανση και τις κλιματικές αλλαγές.

Όλοι σχεδόν γνωρίζουν το πρωτόκολλο του Κυότο είναι η πρώτη διεθνή προσπάθεια σε επίπεδο κρατών να μειώσει τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, σαν ένα πρώτο μικρό βήμα για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Γνωρίζεται όμως τη "λέσχη του άνθρακα"; (“Carbon Club”)περιλαμβάνει τις χώρες «JUSCANZ» (από τα αρχικά των χωρών Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία στα Αγγλικά), τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και τη Νορβηγία, στις οποίες γενικά τα συμφέροντά τους θίγονται από το Πρωτόκολλο του Κιότο και κατά συνέπεια αντιτίθενται στη λήψη μέτρων.

Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν, πόσες πόλεις θα πρέπει να βυθιστούν στο πάτο της θάλασσας με το λιώσιμο των πάγων, πόσα τσουνάμι, λοιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί θα πρέπει να γίνουν για να βάλουν μυαλό αυτοί οι λίγοι ανόητοι γιατί αμφιβάλω αν οι κάτοικοι των χωρών μελών της λέσχης αυτής συμφωνούν για το λόγο ύπαρξης της.

Πάντως προσπάθειες γίνονται, μια από αυτές είναι και το Blog action day
9680 blogs από 150 χώρες δήλωσαν συμμετοχή.

Μέχρι και το επίσημο blog του Google με οικολογικά post συμμετέχει στην προσπάθεια, το CNN ανάρτησε εκτενές άρθρο , ακόμα και ο Γκόρντον Μπράουν ο πρωθυπουργός της Μεγ. Βρεττανίας δήλωσε παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: