21.1.10

Καθαρόαιμοι ιθαγενείς και άλλα πολλά


Παραλογισμοί μαζί με προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αυτό διαπιστώνει κανείς με μια βόλτα στο διαδίκτυο.

Το έλλειμμα θα καλυφθεί από τους έχοντες είπε η κυβέρνηση, παρά τη δυσπιστία είχαμε κάποια ελπίδα ότι κάτι καλό θα βγει.

Διαβάζω λοιπόν: οι οικονομικές υπηρεσίες του Βόλου παραμονές Χριστουγέννων έβαλαν πρόστιμο 1000 ευρω σε μια γιαγιά που πουλούσε κάστανα χωρίς άδεια , η διεύθυνση εμπορίου της έκανε μήνυση και η δημοτική αστυνομία της κατάσχεσε τα κάστανα.

Καλά να πάθει! Αυτές οι γιαγιάδες... μετά τη γιαγιά που έβαλε τη φωτιά και έκαψε τη μισή Πελοπόννησο, τώρα φοροδιαφεύγουν και αφήνουν το κράτος με άδεια ταμεία. Άντε και εις ανώτερα, ξέρω ένα ορφανό που δεν έκανε φορολογική δήλωση για τα κέρδη από τα κάλαντα.

Για να ξεχάσουμε όμως τα οικονομικά, ένα άλλο θέμα διχάζει τον κόσμο, ιθαγένεια σε όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα. Στο facebook δημιουργούνται ομάδες ανθρώπων που αντιδρούν, μα και ομάδες που αντιδρούν σε αυτούς που αντιδρούν.

Δημοσίευμα για τα παιδιά της Αϊτής που πεινάνε και από κάτω σχόλιο : "έτσι θα γίνουν και τα δικά μας παιδιά αν πάρουν ιθαγένεια οι μετανάστες". Αλλού διαβάζεις : "Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι, πρέπει να το έχεις στο αίμα σου".

Άλλος πάλι προσπαθεί να αποδείξει πως παρά τους τόσους αιώνες τουρκοκρατίας, φραγκοκρατίας κτλ, είμαστε απόγονοι του Περικλή. "Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας. To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλή­νων, άλλων πληθυσμιακών ομά­δων, εκτός της λευκής, απο­τελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρό­τερο του 0,5%!"

Το παράλογο όμως έχει και δεύτερη όψη.O "τάδε" σας προσκαλεί να γίνεται μέλος στην ομάδα "διώξτε τους φασίστες από το facebook" "φασιστικά κτήνη παρανομούν σε βάρος νομοταγών πολιτών καταστρέφουν ζωές αθώων για να κάνουν το κέφι τους" και δίνουν για παραδείγματα τους καθαρόαιμους που λέγαμε προηγουμένως.

Ψηφοφορίες που ανάλογα με το ποιος τις διοργανώνει έχουν και ανάλογα αποτελέσματα πότε υπέρ και πότε κατά των μεταναστών.

Αισιόδοξο είναι πάντως το ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν χάσει ακόμα το χιούμορ τους, όπως ο δημιουργός της ομάδας "Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος του μισθού"


Δεν υπάρχουν σχόλια: