29.1.11

Ενοχλητικές σκέψεις

Καιρό τώρα προσπαθώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για διάφορα, να τα πω παράξενα, να τα πω ακατανόητα, που συμβαίνουν γύρω μας.

Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι αυτό της μόλυνσης του περιβάλλοντος που οδηγεί στη καταστροφή του πλανήτη έτσι όπως τον ξέρουμε, είτε μέσω της υπερθέρμανσης και του φαινομένου του θερμοκηπίου, είτε μέσω της τρύπας του όζοντος, τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα κτλ. Όλοι θα περίμεναν να γίνονται ενέργειες ώστε η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται, αντί αυτού φτιάχνουν περισσότερα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη, ότι χειρότερο και καταστροφικό για την ατμόσφαιρα δηλαδή. Άσε που έγινε άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αντί όπως θα περίμενε κάνεις, να ξεσηκωθούν οι άνθρωποι που το μέλλον των επόμενων γενεών, των παιδιών τους δηλαδή είναι αβέβαιο. Όλοι σχεδόν βάζουν το λιθαράκι τους ώστε η όλη κατάσταση να πάει προς το χειρότερο. Πετώντας σκουπίδια που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν, σπαταλώντας αλόγιστα ενέργεια κτλ.

Να αλλάξουμε θέμα να πάμε στα οικονομικά, αν και όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Η χώρα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς είναι οι κλέφτες πολιτικοί, αλλά υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι. Αντί να φορολογήσουν τους λίγους που κατέχουν το 90% του πλούτου που υπάρχει. Ο μόνος τρόπος να κλείσουν το έλλειμμα. Φορολογούν τους πολλούς και φτωχούς ως μέτριους, που κατέχουν το 10% του υπάρχοντος πλούτου και όχι μόνο δε φτάνουν ούτε για τους τρέχοντες τόκους και το χρέος μεγαλώνει. Μας πουλούν και το παραμύθι πως οδεύουμε προς την ανάκαμψη, πως κάνουν καλή δουλειά.

Αντί όπως θα περίμενε κάνεις, να ξεσηκωθούν οι άνθρωποι που το μέλλον των επόμενων γενεών, των παιδιών τους δηλαδή είναι αβέβαιο. Μα και το δικό τους παρόν σε αυτή τη περίπτωση. Εδώ έχουμε την κωμικοτραγική κατάσταση που κάθε κλάδος επαγγελματιών ξεσηκώνετε χωριστά, εναντίων των υπολοίπων.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, αναγκάζοντας χιλιάδες άλλους να ξοδεύουν το μισό και παραπάνω από το μεροκάματο, σε ταξί ή σε βενζίνη. Κάτι που κάνει τους κυβερνώντες και τους λίγους κατέχοντες να σφυρίζουν αδιάφορα.

Απεργούν οι Φαρμακοποιοί και την πληρώνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι κυρίως, γιατί αυτοί καταναλώνουν τα περισσότερα φάρμακα. Οι κυβερνώντες και λοιποί σφυρίζουν μάλλον χαρούμενα αυτή τη φορά γιατί θα έχουν και κέρδος από την απεργία.

Το πιό τρομαχτικό είναι πως από την τρίτη ξεκινούν απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ, οι γιατροί των φτωχών δηλαδή. Εδώ είναι που θα δούμε χαρούμενα σφυρίγματα, θα γλυτώσουν τις συντάξεις αυτών των ηλικιωμένων που θα πεθάνουν γιατί δε θα βρίσκουν γιατρό.


Και όπως λέει ο ποιητής
Ανάλαφρα ολισθαίνει προς το γέρμα της η ζωή
και το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει
από το έρεβος που έρχεται
η τρυφερότητα, που δώσαμε.


υστερόγραφο :
Προς τους επίδοξους σχολιαστές, α)όχι δεν έχω την ανόητη εντύπωση πως είμαι ο πρώτος που κάνω τέτοιες σκέψεις. β) όταν λέω θα βάλουν το λιθαράκι τους δεν εννοώ πως θα λιθοβολήσουν κάποιον όπως κάνουν οι ταλιμπάν.γ) Η λύση θα βρούμε χρυσάφι και πετρέλαιο και όλα τα προβλήματα θα λυθούν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: