21.1.11

Μιά πολύ καλή ιδέα ! No smoking? No cars !










Σκεπτόμενος τον αντικαπνιστικό νόμο και τη βίαιη καταπάτηση του δικαιώματος μου να ξεκουράζομαι και να ηρεμώ σε ένα "καφέ" ή σε κάποιο μπαράκι. Τη στέρηση του δικαιώματος μου να φάω σε μια ταβέρνα και να πιω ένα κρασάκι. Γιατί το θεωρώ αδιανόητο να κάνω κάτι από αυτά χωρίς να καπνίζω ταυτόχρονα.

Μια πολύ καλή ιδέα μου ήρθε στο μυαλό.

Να χρησιμοποιήσω το "δεδικασμένο" προς όφελος μου.

Ας πούμε, εγώ εδώ και λίγα χρόνια αποφάσισα να μη χρησιμοποιώ ΙΧ αυτοκίνητο. Με το ίδιο σκεπτικό με τον αντικαπνιστικό νόμο, για πιο λόγο να αναπνέω το καυσαέριο που βγάζουν τα αυτοκίνητα και καταστρέφουν εκτός από την υγεία μου και το ίδιο το περιβάλλον, τον πλανήτη που ζούμε όλοι.

Να κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να μαζέψω και άλλους που δε χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και να ξεκινήσουμε αγώνα αντίστοιχο με τον αντικαπνιστικό. Τον αντικαυσαεριακό αγώνα και να ζητάμε την απαγόρευση χρήσης ΙΧ εντός κατοικημένης περιοχής. Το σκεπτικό είναι ήδη έτοιμο από τους αντικαπνιστές, τι φταίω εγώ που δεν έχω ΙΧ να αναπνέω το δηλητήριο που βγάζουν οι εξατμίσεις τους;


Μάλιστα το να αναπνεύσεις το καυσαέριο της εξάτμισης, είναι τρόπος αυτοκτονίας και έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως. Δηλητήριο αποδεδειγμένα και με το οποίο με ποτίζουν καθημερινά. Αφού λοιπόν κόπτεστε τόσο για την υγεία ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Ξέρετε πόσο καλό κάνει η πεζοπορία και αν στην τελική σας κουράζει πάρτε ένα γαϊδούρι.

Αν καπνίζετε και ταυτόχρονα δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς το αυτοκίνητο, όλο κάτι θα βρήτε που δεν αρέσει σε σας, μα το κάνουν οι περισσότεροι συμπολίτες σας.

Γιατί όλα σχεδόν τα πράγματα σε κάτι ή κάποιους βλάπτουν και σε κάτι άλλο ή σε κάποιους άλλους ωφελούν.

10 σχόλια:

Sotirios Priftis είπε...

Φίλε μου, βγήκα μετά από ένα βροχερό απόγευμα να αναπνεύσω λίγο. Ξέρεις πως μυρίζει η φύση μετά τη βροχή έστω στα κοντινά προάστια. Τι μπόχα μύρισα δεν λέγεται. Φαίνεται και η ποιότητα της βενζίνης διαφέρει.

Άμα δεις κανένα αντικαπνιστή με SUV 2 πες του χαιρετίσματα.

Ανώνυμος είπε...

επιμένεις δηλαδή ότι σε ωφελεί το κάπνισμα ε;

m.blanco είπε...

@Ανωνυμος Ο ανώνυμος λαός θα απαντούσε:το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι και ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο.

Εγώ πάλι θα απαντούσα πως με ωφελεί να αναπνέω καθαρό αέρα να τρώω τροφές χωρίς δηλητήρια και φάρμακα, να ζω μια ήρεμη ζωή χωρίς άγχος. Το τσιγάρο βλάπτει μα αν το καπνίζεις στο κρύο και το αγιάζι εκτός από τον καρκίνο παθαίνεις και πνευμονία και αν νοιάζονται τόσο πολύ για την υγεία μου ας κλείσουν τις καπνοβιομηχανίες.
Ε'

Ανώνυμος είπε...

Από τις μετακινήσεις και τα "φάρμακα" εξυπηρετούνται παράλληλα πραγματικές ανάγκες. Από το κάπνισμα ποια ανάγκη εξυπηρετείται πέρα από εκείνη του καπνιστή για το ναρκωτικό του;

Ανώνυμος είπε...

Το να με αποκαλείς ηλίθιο δείχνει απλά το επίπεδο διαλόγου που επιθυμείς.
Επειδή όμως το κάνει απλά ο ανώνυμος λαός και όχι εσύ (λέμε τώρα) θα σου πω πως όταν καπνίζεις έξω στο κρύο βοηθάς το κυκλοφορικό σου σύστημα να δουλέψει υπερωρίες και να περιορίσει τις επιβλαβείς επιδράσεις του καπνίσματος.
Και σε αντίθεση με τους αστικούς μύθους δεν παθαίνεις πνευμονία απο το κρύο. Παθαίνεις πνευμονια πιο εύκολα όμως αν είσαι καπνιστής ανεξαρτήτως κρύου.
Άσε που αν δεν απαγορεύσουμε τα αυτοκίνητα και οι μηχανές τους λειτουργούν σε 24ωρη βάση θα επιταχυνθεί η κλιματική αλλαγή, θα ζεσταθεί ο πλανήτης και δεν θα έχεις να φοβάσαι το κρύο πια. Μόνο τους αντικαπνιστές που θα σε κυνηγάν με τον πυροσβεστήρα μέσα στα καφέ κλπ.

P.S. προφανώς η υγεία σου (και η τσέπη σου) δεν μας απασχολεί για αυτό και δεν κλείνουνε τα εργοστάσια. Μας απασχολεί όμως η υγεία των υπολοίπων.

m.blanco είπε...

@Ανωνυμος Η μόνη ανάγκη του ότι καίμε παράγωγα του πετρελαίου και όλες οι πηγές ενέργειας που βρέθηκαν από το 1945 και μετά έχουν θαφτεί, είναι το κέρδος.
Το ίδιο και με τα χημικά στις τροφές.
Όπως και για το κέρδος μας έκαναν να εθιστούμε στον καπνό.

Η μόνη ανάγκη που είναι στ' αλήθεια πραγματική γίνεται στο WC

Ανώνυμος είπε...

τέλεια, κόψε το κάπνισμα και στέρησε τους μια πηγή κέρδους.

P.S. ξέχασες την έτερη ανάγκη που πραγματώνεται συχνά σε οριζοντια στάση

ερωτοκριτος/erotokritos είπε...

sorry αλλά απ όσο γνωρίζω τα αυτοκίνητα δεν μπαίνουν σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χωρους για να μαρσάρουν.
Το παραδειγμα σου λοιπον ειναι άστοχο.Κανεις δεν απαγορευσε σ'οποιον θελει να καπνιζει σ' ΑΝΟΙΚΤΟ χωρο.Το θεμα μας ειναι οι ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ.Γιατι το τσιγαρακι οταν καιγεται δημιουργει ΝΤΟΥΜΑΝΙ το οποιο διαχέεται στο χωρο κι αν ειναι κλειστος υπαρχει προβλημα.
Εσυ ως καπνιστης δεν μπορεις να καταλαβεις πως νιωθει καποιος που μπαινει πχ σε μια ντουμανιασμενη δημοσια υπηρεσια.Του κοβεται η ανασα κι αν εχει και καποιο καρδιαναπνευστικο προβλημα υγειας βασανίζεται πραγματικα.
Αυτος δεν εχει κανενα δικαίωμα;Μονο εσύ εχεις;

ερωτοκριτος/erotokritos είπε...

http://erotokritosx.blogspot.com/search/label/no%20smoking

m.blanco είπε...

Eγώ δεν είπα ποτέ να επιτρέπετε παντού το κάπνισμα, ούτε οτι το τσιγάρο ωφελεί και δε βλάπτει.

Κάποιος που έχει πρόβλημα να μη μπει εκεί που πίνουν τον καφέ τους οι καπνιστές.
Εδώ πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, γι αυτό και αναφέρω την υπερβολή για τα αυτοκίνητα τα οποία όλα μαζί κάνουν στον πλανήτη ότι 10 τσιγάρα ένα δωμάτιο.

Ευχαριστώ για το σχόλιο.