1.4.11

Η αρχή του παραμυθιού


Θα σας πω ένα παραμύθι το κουκί και το ρεβίθι, παραμύθι που έχει βλάκες και ξυπόλητους με βράκες. Ήρωες μέσα σε κάστρα και προέδρους άστα βράστα. Μάγους, δράκους, σεξ και βία χωρίς να ναι αηδία.


Ήταν ένας βασιλιάς σέ ένα μακρινό βασίλειο, χαμένο μέσα στα βάθη του χρόνου. τον έλεγαν Γκεόργκιο Παποτρέχοβικ, είχε γίνει βασιλιάς εκθρονίζοντας τον Κωστάντιο Καραμάνόφσκυ που λόγο της βλακείας του είχε φέρει το βασίλειο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Σωρό παρατρεχάμενοι είχαν καταχραστεί όλο το περιεχόμενο του θησαυροφυλακίου του παλατιού και είχαν δανειστεί και χρήματα από άλλα βασίλεια, δουκάτα και κομητίες, υποθηκεύοντας όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας.

Το βασίλειο αυτό ήταν υποτελή στην Ευρωμαϊκή αυτοκρατορία, μάλιστα εκτός από το φόρο υποτέλειας ήταν υποχρεωμένο να διαθέτει στρατό και βάσεις για τους διάφορους πολέμους που έμπλεκε η αυτοκρατορία μαζί με τους συμμάχους της τους Δυτικούς Ινδούς.

Η Ευρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν είχε αυτοκράτορα όπως θα περίμενε κανείς. Τη διοικούσε μια τριαρχία που την αποτελούσαν, η Καγγελάρησα Μέγκελε, ο Γαλάτης φύλαρχος Σαρκοζίξ και ο Νησιώτης πρόκριτος Γκόρτον Μπλού.

Σε τρία κύρια μέτωπα και άλλα τόσα δευτερεύοντα πολεμούσαν τον τελευταίο καιρό. Στη Μεσσοποταμία, στο Αυνανιστάν και στην έρημο εναντίων των νομαδικών λαών της Βιδύης.

Το βασίλειο όπως και όλο τον κόσμο το λυμαινόντουσαν δράκοι, οι οποίοι μάζευαν τόνους χρυσάφι μέσα στα κάστρα που ζούσαν. Οι πιο επικίνδυνοι δράκοι του βασιλείου ήταν ο δράκος Κόκκαλος με το γιό του και η οικογένεια των Φαρδυνοδράκων, μέχρι και ο βασιλιάς πλήρωνε τους δράκους για να μη καταστρέφουν το βιός του.

Ένα από τα κόλπα της αριστοκρατίας για να κρατούν το λαό ήσυχο ήταν το χαζοκούτι ένα κουτί που έδειχνε εικόνες. Είχε ειδών ειδών κανάλια, το "κεραία" τα βράδια διαφήμιζε μάγους. Η μάγισσα Φούρκα θα σε βοηθήσει να μάθεις το μέλλον σου, η μαντάμ Μιμ θα λύσει όλα σου τα προβλήματα, τηλεφώνησε στο 090.... Ο Μερλίνος ο μελλοντολόγος θα βρει ποιόν θα παντρευτείς και η Κίρκη που τα ξέρει όλα θα σου φτιάξει τον αστρικό σου χάρτη. 'Ενα άλλο κανάλι το Φεγγάρ από το πρωί κουτσομπολεύει, ο Χάρης τα έφτιαξε με τη Μαίρη, η Ρούλα χώρισε το Παύλο και τά'φτιαξε με το Θωμά και τα λοιπά και τα λοιπά. Μόλις βραδιάζει αρχίζει και αυτό τα 090.. πάρε τη λόλα που τα κάνει όλα, η Μένη είναι γυμνή και σε περιμένει κτλ.

Σε αυτό το τόπο αυτή την εποχή λοιπόν εξελίσσεται το παραμύθι μας. Ο ήρωας της ιστορίας ονομάζεται Πάκος, Πάκος Καραπάκος που είναι άνεργος δημοσιογραφάκος. Η γειτόνισά του η κυρία Εριφύλλη, η οποία κάνει την καφετζού για να συμπληρώσει το εισόδημα της, είδε στο φλιτζάνι του πως θα νικήσει ένα δράκο και θα γίνει διάσημος.

Κολλητός φίλος του Πάκου είναι ο Τίκος ο Παπαρίκος, άνεργος δικηγορίκος και μαζί με τον Αμίν έναν Αυνάνα πολιτικό πρόσφυγα που έφυγε κυνηγημένος από το Αυνανιστάν για τις πολιτικές πεποιθήσεις του, (Ήταν εθνικιστής, οπαδός ενός δικτάτορα που εκδιώχθηκε από τα Ευρωμαϊκά στρατεύματα ο Αμίν, φασίστας και χαφιές, καλό παληκάρι:-).

Μαζί τους λοιπόν και ο Φανούρης ο διάσημος, η Λάουρα η όμορφη ξανθιά καμαριέρα και κάποια άλλα δευτερεύοντα πρόσωπα θα ζήσουν μια φανταστική περιπέτεια.

Στο 2ο μέρος του παραμυθιού γιατί νομίζω σας κούρασα. Μέχρι τότε θα ζουν αυτοί καλά και εμείς ακόμα πιο καλά.


photo 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: