23.8.11

Μερκούρεια 2011


Για 17η χρονιά φέτος, τα Μερκούρεια, η ετήσια συνάντηση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ) και των δύο κρατικών σκηνών της χώρας, ξεκίνησε τη Κυριακή 21/8/2011 στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Ηρακλής Μαινόμενος", του Ευριπίδη, άνοιξε η αυλαία στα Μερκούρεια. Έως τις 31 Αυγούστου εννέα θεατρικές παραγωγές θα δει το κοινό, στο ανοιχτό θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

Μετά τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, απόψε 23/8 το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με την παράσταση «Ανθρώπινη φωνή», μία σύνθεση μονόπρακτων του Ζαν Κοκτό, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Ερμηνεύει η Κερασία Σαμαρά.

Ακολουθεί αύριο 24/8 το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας-Θεσσαλικό Θέατρο με "Το μελτεμάκι" του Παντελή Χορν, στις 25 Αυγούστου το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα παρουσιάσει το "Εκείνος κι Εκείνος" του Κώστα Μουρσελά, στις 26 Αυγούστου το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα,στις 27 Αυγούστου το Θεατρικό Εργαστήρι Νεάπολης «Θέσπις» θα παρουσιάσει τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη.

Ακολουθεί στις 28 Αυγούστου το Δημοτικό Θέατρο Συκεών, το οποίο προτείνει την παράσταση "Ο λαγός και ο μπάφος", την "Πινακοθήκη ηλιθίων" του Νίκου Τσιφόρου θα παρουσιάσει στις 29 Αυγούστου το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και η αυλαία των Μερκουρείων θα πέσει στις 31 Αυγούστου με το ΚΘΒΕ και την επετειακή -για τα 50 χρόνια του- παράσταση "Μικρά Διονύσια".


Πηγή Μακεδονία

Φωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: