23.3.09

Τα μουσεία παίζει


Πράξη "ανθρωπισμού " απο το μουσείο κυκλαδικής τέχνης.
Μετανάστης:πρόσωπο το οποίο μετακινείται σε δεδομένο χρόνο από ένα συγκεκριμένο μέρος της γης σε άλλο,κατά κανόνα όχι σε ιδανικές συνθήκες.
Έτσι ορίζει τον όρο μετανάστης το φυλλάδιο του μουσείου.
Αποφασίζει λοιπόν να διοργανώσει ένα παιγνίδι με μετανάστες, αντί για πιόνια θα χρησιμοποιηθούν Νιγηριανές μητέρες με τα παιδιά τους.
Οι άνθρωποι που άφησαν τη πατρίδα τους για να γλυτώσουν από το νόμο της σαρίας και τη διεφθαρμένη από τις εταιρίες πετρελαίου κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθούν για τη διαφήμηση του μουσείου.
Λές και οι μετανάστες είναι αστοί που μπούχτισαν απο τη μονοτονία της Ελληνικής αστικής κοινωνίας, οι υπέυθινοι του μουσείου λένε: Το Κυκλαδικής Τέχνης ήρθε τότε σε επαφή με την Ρraksis ώστε να φιλοξενήσει ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, πρόσφυγες και μετανάστες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη μουντή καθημερινότητά τους. «Οι άνθρωποι αυτοί αισθάνθηκαν ότι τους δινόταν ένα προνόμιο» θυμάται η Ελένη Παπαδημητρίου, διευθύντρια Επικοινωνίας του Μουσείου.

3 σχόλια:

vague είπε...

Α μπα...; Ξέρουν και πώς αισθάνθηκαν οι μετανάστες; Δηλαδή όχι μόνο τους έβγαλαν από την ανία, αλλά στη συνέχεια διάβασαν και την ψυχή τους.

Επισκέφτηκα την πηγή σου και διάβασα σε κάποιο σημείο του κειμένου: "Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην Ρraksis για να λύσουν τα πολλαπλά προβλήματά τους.Αυτή τη φορά θελήσαμε να τους προσφέρουμε κάτι θετικό:να συμμετέχουν σε μια πολιτιστική εκδήλωση,όπως κάθε ελληνική οικογένεια." Δεν θα σχολιάσω την προφανή ομολογία ότι τις υπόλοιπες φορές που οι μετανάστες απευθύνονται σ' αυτούς λαμβάνουν κάτι αρνητικό. Θα το αφήσω, για άλλη φορά. Πλάκα έχει πάντως, η ανθρωπιστική αλαζονεία του ιθαγενούς!

m.blanco είπε...

Να διαβάσω και εγώ λίγο τις σκέψεις αυτών των φιλάνθρωπων ιθαγενών,"τους φέραμε από τη ζούγκλα στον πολιτισμό τους βάλαμε μέχρι και στα μουσεία μας, λίγο ακόμα και θα τους κάνουμε ανθρώπους"

vague είπε...

...και μάλιστα ανιδιοτελώς! Από τη μεγαλοψυχία μας! Απλώς επειδή είμαστε ανώτεροι, εκτός από φιλάνθρωποι!