4.5.09

Το star trek μας γυρνάει στην αρχή



Σε μια μικρή αίθουσα του Παρισιού, έγινε η πρώτη δημοσιογραφική προβολή της νέας κινηματογραφικής περιπέτειας του «Star Trek». Πολλοί φανατικοί θαυμαστές της αξιόλογης αυτής σειράς διαστημικών ταινιών το περιμένουν με αγωνία.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, σκηνοθέτης του «Lost» και του «Alias» και παραγωγός του «Cloverfield», είναι πραγματικά καλή, έχει δράση, αλλά δεν υπολείπεται σε συναίσθημα.
Στην ταινία θα δούμε τον Κερκ και τον Σποκ από την παιδική τους ηλικία, στις σπουδές τους στη διαστημική ακαδημία, μέχρι την πρώτη τους αποστολή, παρατηρώντας την κόντρα που είχαν αρχικά να μεταβάλλεται σε μια βαθιά φιλία και συνεργασία.

Οι πρώτες κριτικές είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές, ενώ όλοι οι συντελεστές της ταινίας έχουν υπογράψει συμβόλαια για τουλάχιστον ακόμη δύο έργα.
Ο Κρις Πάιν ένας νέος ηθοποιός στην αρχή της καριέρας του ερμηνεύει τον νεαρό Τζέιμς Κερκ. Ο Ζάκαρι Κουίντο παίζει το ρόλο του νεαρού Σπόκ, του συμπαθή Βουλκάνιου με τα μυτερά αυτιά. Η Ζόι Σαλντάνα, ο Ερικ Μπάνα, ο Σάιμον Πεγκ και η Γουαϊνόνα Ράιντερ συμπληρώνουν το κάστ.
Οσο περίεργο και αν φαίνεται, αυτή η σειρά φαινόμενο , στο ξεκίνημά της είχε κοπεί λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Ομως, η πίεση και το αυξημένο ενδιαφέρον μιας μερίδας τηλεθεατών οδήγησαν σε έξι ακόμη σειρές, δέκα ταινίες και, τώρα, στην ενδέκατη.
Το Εντερπραϊζ έχει γίνει συνώνυμο της επιστημονικής φαντασίας, ενώ ο Γουίλιαμ Σάτνερ και ο Λίοναρντ Νιμόι ταυτίστηκαν για πάντα με τους χαρακτήρες του Κερκ και του Σποκ. Μάλιστα, στο καινούργιο «Star Trek», ο Νιμόι που έχει να παίξει το Σπόκ 18 χρόνια, παίζει σε μια σημαντική σκηνή.
Πέρα όμως από τις κολλητές στολές, τα μυτερά αυτιά και τα παράξενα τέρατα, το «Star Trek» απέκτησε το φανατικό του κοινό, όχι τόσο επειδή προσέφερε μια διέξοδο από τον κόσμο τούτο σε άλλους γαλαξίες, αλλά επειδή ακριβώς μιλούσε αλληγορικά για το τι συμβαίνει στη Γη.

Έδινε λύση σε όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας, αναφέρετε σε μια εποχή που το χρήμα έχει καταργηθεί τα υλικά αγαθά είναι διαθέσιμα σε όλους εξίσου και καλύπτουν τις ανάγκες όλων. Έτσι το ενδιαφέρον του ανθρώπου πλέον έχει στραφεί εξολοκλήρου στην προσφορά στην κοινωνία.

Ποιός δε θα ήθελε να ζει έτσι.



πηγή Καθημερινή

6 σχόλια:

korinoskilo είπε...

ξαναμασιμενα πραγματα ..... νο θενκς.... μπορει τεχνολογικα να ειναι καλυτερα..... αλλα ας κατεβασουν καινουργιες ιδεες !!!

καλο βραδυ :)))

vague είπε...

Κάτι πρέπει να ήξεραν οι δημιουργοί του Star Trek. Να που τώρα οι ιδέες αυτές προωθούνται μέσω του κινήματος zeitgeist που έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Γαλάτεια είπε...

Ευχομαι να ερθει καποτε η εποχη που ο κοσμος θα ζει ετσι......
Ανυπομονω για την κινηματογραφικη αναβιωση του θρυλικου Σταρ Τρεκ!!!!!
Ωραια αναρτηση!!!!!!! Μου επανεφερε θολες αναμνησεις απο την σειρα......

m.blanco είπε...

Ποιός δεν θα ήθελε να ζεί σε ένα τέτοιο κόσμο Γαλάτεια.
Το περιμένω και εγώ αλλά όπως λέει και το Κορινόσκυλο καλά θα είναι να κατεβάσουν καινούριες ιδέες.
Εγώ προτιμούσα το Εντερπράϊζ με κυβερνήτη τον Ζαν Λουκ Πικάρ(Πατρικ Στιούαρτ)

m.blanco είπε...

Ευχαριστώ Συνοδοιπόρε
Τώρα έμαθα για το zeitgest πολύ ενδιαφέρον μπορεί να γίνω μέλος στο κίνημα http://www.thezeitgeistmovement.gr/

Εύα Παραδείσου είπε...

Τι μου θύμισες... :)