15.9.10

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

camera
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας-Conn Χ" ξεκίνησε. Πρώτη ταινία η κωμωδία "Τα παιδιά είναι εντάξει" της Λίζα Τσολοντένκο, στον κινηματογράφο Αττικόν. Η ταινία είναι μια κομεντί, χολιγουντιανής παραγωγής, που δεν ξεφεύγει όμως από την αντισυμβατική ματιά της σκηνοθέτιδος. Πρωταγωνιστούν Ανέτ Μπένινγκ και Τζούλιαν Μουρ.

Τη πρώτη μέρα ηταν μόνο με προσκλήσεις μα από σήμερα 16/9/2010, στους κινηματογράφους «Αττικόν», «Απόλλων» και «Δαναός», και έως τις 26 Σεπτεμβρίου μας περιμένουν περισσότερες από 100 ταινίες πρώτης προβολής αλλά και αφιερώματα.


Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ τις οποίες θα δει κριτική επιτροπή που συνίσταται από κριτές που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά φοιτητές κινηματογραφικών σχολών είναι: "Οπως εξέρχεστε από το πωλητήριο", "Τέσσερις λέοντες", "Ορεβουάρ Ταϊπέι", "Είσαι εκεί", "Ο πειρασμός του αγίου Τόνι", "Ο μικρός Ιησούς της Φλάνδρας", "Ο ληστής", "Μερικές μέρες είναι καλύτερες από άλλες", "Νότια περιοχή", "Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ", "Σέμπε", "Αδελφότητα", "Σύμβολο" και "Freakonomics".

Από ελληνικές ταινίες, ξεχωρίζουν το "Μέσα στο Δάσος" του Άγγελου Φραντζή σε πρώτη πανελλαδική προβολή, "Το Χάρισμα" της Χριστίνας Ιωακειμίδη, τα "45 Τετραγωνικά" του Στράτου Τζίτζη και "Τα Οπωροφόρα της Αθήνας" του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που θα προβληθούν στην ελληνική βραδιά του φεστιβάλ, μετά την απονομή των βραβείων σε πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς και συντελεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: