6.9.10

Αρμάτα 2010

Η ναυμαχία του 1822, όταν ο Αν. Μιαούλης και οι πλοίαρχοι των τριών νησιών (Υδρα, Σπέτσες και Ψαρά), αντιμετώπισαν τις τουρκικές δυνάμεις, ενώ ο Σπετσιώτης πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης ανατίναξε την τουρκική ναυαρχίδα αναπαριστάται κάθε χρόνο στις Σπέτσες, η γνωστή "αρμάτα"

Οι Σπέτσες, είναι μια από τις οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις, που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων μαζί με πόλεις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, Δουβλίνο και Κορκ στην Ιρλανδία, Μπαϊλέν στην Ισπανία, Σλάφκοφ στην Τσεχία, Τιούκσμπερι στη Βρετανία και Υδρα, στις οποίες γίνονται αντίστοιχες αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων.

Οι εορτασμοί ξεκινάνε από τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή, έκθεση φωτογραφίας, μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα «Sinfonietta», συναυλία με τους Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Φάμελο και Ν. Ζιώγαλα, καθώς και παραδοσιακούς χορούς περιλαμβάνει το πρόγραμα.

Σάββατο 11-9-2010 θα γίνει η αναπαράσταση της ναυμαχίας παρουσία επισήμων και συναυλία των Χαρούλα Αλεξίου και Μ. Φριντζήλα. Την Κυριακή μετά τη δοξολογία πολεμικά πλοία θα ρίξουν κανονιοβολισμούς και θα γίνει ρίψη στεφάνων στη θάλασσα.




πηγή omogenia

Δεν υπάρχουν σχόλια: