3.9.10

The group of seven painters (ομάδα των επτά)

mc d
harris
Η ομάδα των επτά Καναδών ζωγράφων που έκανε 8 ομαδικές εκθέσεις στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν ένας όμιλος Kαναδών ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, οι οποίοι ασχολήθηκαν κυρίως με την τοπιογραφία.

Άρθουρ Λαϊσμερ, Τζειμς Μακντόναλτ, Φρέντερικ Βάρλεϊ, Φράνκλιν Κάρμαικλ, Φράνκ Τζόνσον, Λώρενς Χάρρις, Αλεξάντερ Γιάνκ Τζάκσον.

Οι Τόμσον, ΜακΝτόναλντ, Λάισμερ, Βάρλεϋ, Τζόνστον και Καρμάικλ συναντήθηκαν μεταξύ τους ως υπάλληλοι της εταιρείας σχεδίου Grip Ltd. στο Τορόντο. Το 1913, στον όμιλο των ζωγράφων προσχώρησαν και οι Τζάκσον και Χάρρις.

Οι οκτώ ζωγράφοι συναντιόταν συχνά στην Λέσχη Τεχνών και Γραμμάτων του Τορόντο (Arts and Letters Club of Toronto) για να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για την τέχνη τους. Με την συμπαράσταση ενός πλούσιου φιλότεχνου γιατρού, πήγαιναν συχνά σε δάση κοντά στο Τορόντο για να ζωγραφίσουν την Kαναδική φύση.

g7

Οι Τζάκσον και Βάρλεϋ ήταν επίσημοι πολεμικοί ζωγράφοι του Καναδικού στρατού κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Αργότερα η ομάδα μετονομάστηκε σε Ομάδα Καναδών Ζωγράφων και συνέχισε να κάνει εκθέσεις αφού προστέθηκαν και νέα μέλη, ο Έντουιν Χόλκέιτ, ο Λεμόν Φιντζέραλντ, και ο Αλφρεντ Τζόζεφ Καϊσον.



Πηγή CBC digital

Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: